Miranda

Tankar kring boende och kursstart
Nu har en vecka gått så tänkte berätta lite om vad som hänt under veckan. Det har mest handlat om två saker, skolan och vart jag ska bo i februari.

Jag har varit och tittat på två lägenheter/rum men bestämde mig för att tacka nej till dem . Den ena för att den var lite dyr och den andra för att den var lite halvdan ( dock var det en egen lägenhet). Så det blir korridorsrum på Ålidhem istället i februari. Där bor jättemycket studenter så det kan vara lite mer festande och liv och håll igång där. Det kan hända att jag flyttar igen om ett tag om det inte var något för mig. Det är ganska lätt att hitta bostäder just nu iallafall och jag tror det är värt att byta när det inte känns rätt även om det handlar om en kort tid.

Sedan har jag också börjat kursen. Kursarna känns bra och trevliga. Det blir roligare och roligare för varje dag som går när man börjar lära känna dem mer. De flesta är i 20-årsåldern och många från Norrland men det finns kanske ett par till från Stockholm, och några till från andra städer som Lund, Uppsala. Och en är från Tyskland vilket gör att kursen är på engelska.

Den här veckan har vi jobbat i grupper. Det var roligt att vi kom igång fort med att göra låtar. På tisdagen skulle alla grupper göra varsin rap som skulle handla om personerna i gruppen. Den framförde vi på onsdagen. Den dagen började vi också med en ny låt i en ny grupp som vi framförde på fredagen. Där spelade jag ljusa toner / melodi på keyboard medan en annan spelade ackorden på keyboard. Det var en bra grupp där allt flöt på bra. Det här är hur den lät under ett rep någon timme innan den var färdig:

https://drive.google.com/open?id=0B7Y6GfEeU7PXQnk2OFJqNzVhSDQ

På torsdagen hade vi valfri närvaro men jag gick dit ändå för att spela med några andra och det var kanske det roligaste under veckan för vi bara improviserade fram något då och spelade på känsla. Jag är inte van att improvisera så där så det var därför det var roligt att det blev något ändå. Vi kommer ha valfri närvaro varje torsdag och ibland är det korta dagar. Men man kan komma ändå när man vill mån-sön och det är många som gör det för att spela med andra och för att kunna använda instrumenten som finns här.

Det enda negativa är att jag var lite trött de första dagarna eftersom jag var ovan med att gå upp så tidigt och frånvarande eftersom jag hade så mycket tankar i huvudet som ny i staden men det blir hela tiden bättre med det och man kommer in i det mer och mer!
Kram Miranda
Första inlägget -ankomsten
Hej alla läsare och välkomna till min blogg!
Här får ni läsa om min resa till Umeå.

Det här inlägget kommer handla om när jag kom fram och lite om var jag bor nu.

Jag åkte tåg i ca 6, 5 h från Stockholm. När jag kom fram var det första jag gjorde att gå till max och äta middag. Då kunde jag också passa på att prova deras nya halloumiburgare. Jag hade tre stora väskor men det gick ändå bra att ta sig den korta vägen dit från stationen genom stan. Sen köpte jag en bussbiljett för 120 dagar och tog en buss till radhuset där jag skulle bo med 6 andra personer, 3 av dem i samma rum och 3 i enkelrum. Planen är att jag bor här till 1 feb och därefter flyttar jag till ett av 3 alternativ. När jag var framme med bussen hejade min kommande hyresvärd på mig från andra sidan gatan. Sen gick vi hem.

Han visade mig runt, vi skrev kontrakt, han gav mig nyckel och jag träffade nästan alla andra som bor där. I huset finns gemensamt kök, vardagsrum, badrum, tvätt. Det är rymligt, helt och rent och fint inrett. Det finns ett städschema som fungerar så att alla har hand om en sak varje vecka. Sedan byts uppgiften ut varje vecka. Det finns mikro, diskmaskin, piano, tv, badkar och städgrejer och till och med saker som sängkläder, olja, salt och tvål att använda och det gillar jag med det här boendet. Det är två våningar och alla förutom en bor på andra våningen.
 
 
 
 
 
 
 
De jag delar rum med är en tandläkarstudent och en journaliststudent, båda från Stockholm, och en naturvetenskapspraktikant från Moldavien. De andra som har egna rum är också studenter från Sverige. Hyresvärdarna är ett par som bor tre minuter bort. De verkar vara engagerade och generösa. De kommer och hälsar på ibland och har nyligen införskaffat en tv åt oss och verkar tycka om att ordna roliga kvällar för oss. Deras planer är att själva flytta in i huset när deras barn blir äldre och vill ha mer plats men tills dess hyr de ut rummen. Först var det tänkt som ett hostel men det blev rum som hyrs ut månadsvis mestadels av studenter eftersom det var det som var mest efterfrågat.

Området runt omkring är också ett väldigt fint lugnt radhusområde. Invånarna här är från många olika kulturer och ryktet säger att det är ett stökigt område men jag har bara upplevt motsatsen. Det har i alla fall varit ganska lätt att finna sig tillrätta här. Men eftersom jag delar hus och rum med andra har jag inte alltid känt mig helt avslappnad utan känt att jag behöver visa omtanke hela tiden på något sätt. Men redan nu 2 dagar efter när jag lärt känna dem lite bättre känns det bättre med det. Samtidigt som det är roligt med socialt utbyte. Imorgon ska jag titta på 2 bostäder. Sedan är det dags att bestämma mig vart jag ska flytta till februari. Kram